В Сливен зачестяват случаите, в които при проверки шофьорите представят книжки,

...
В Сливен зачестяват случаите, в които при проверки шофьорите представят книжки,
Коментари Харесай

Полуграмотни шофьори вземат книжки в чужбина

В Сливен зачестяват случаите, в които при инспекции водачите показват книжки, издадени в Кипър и Белгия, оповестиха пътни служители на реда.
 
Едно от обясненията е, че напливът за книжки от тези две страни в Европейския съюз се дължи на обстоятелството, че там не се изисква някакъв най-малък учебен ценз за бъдещите водачи. В нашата страна законът категорично слага предел пред кандидат-шофьорите да имат приключено най-малко главно обучение. Това оповестиха специалисти в " Пътна полиция " и чиновниците на автомобилната администрация на съвещание на Областния съвет по сигурност на придвижването в Сливен.
 
" Става дума за лица, които са обитавали в посочените страни и са се явили на курсове там. Тъй като документите са издадени от страни в Европейски Съюз, като се върнат, ги подменят без никакви спънки с български свидетелства за ръководство ", разясниха още чиновници на реда, представени от " Труд ".
Кандидатите с главно обучение, които се явявали на тестванията за брошура в Сливен, умеели да четат и да пишат. Но им липсвала функционална просветеност. В редица случаи не можели да свържат въпросите в теста с отговорите, защото нямали обикновени знания.

Със сигурност необразовани жители няма по какъв начин да станат водачи с професионална категория поради по-ситната цедилка при образованието и изпитите им, безапелационни са  Автомобилната администрация. " От 2016 година сме оборудвали профилирана стая, в която тестванията бяха качени на таблети. Правят се и фотоси на претендентите ", обясниха те.
 
Имало е само два, и то - несполучливи опита, за машинация на изпитващите. В първия случай претендентът се явил с подправена персонална карта, а във втория - в копчето на ризата на претендента била инсталирана дребна камера.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР